torsdag den 3. januar 2013

Om at få nye vaner...

 
 
Et af mine nytårsfortsætter er jo, at jeg skal igang med at løbe og komme i form. Heldigvis er min søde kæreste også med på idéen, så det er noget vi kan starte og gennemføre sammen - det hjælper lidt på motivationen. Vi følger et begynd-at-løbe program, hvor man starter med at gå i raskt tempo skiftevis med små korte intervaller af langsomt løb - de første mange uger, skal man kun afsted ca. 25 min. hver 3. dag. Mit mål er ikke at løbe et halvmarathon eller lignende. Jeg er fuldt ud tilfreds hvis jeg kan løbe bare 4 km i et roligt tempo om nogle måneder. Jeg bruger endomono app´en til at føre lidt regnskab med kalorier og km, og så kan man jo også følge med i om ens tid forbedres undervejs (det skulle den jo helst!! haha)
 
Kostmæssigt er vi godt igang og har været det længe - jeg er ikke så fanatisk som førhen, men sørger for vi får grøntsager, groft brød og spiser mindre portioner og flere måltider. Jeg vælger kun produkter med nøglehulsmærket, hvor der er taget højde for fiberindhold og lavt fedtindhold. En god hjælper, som jeg kan anbefale er kostdagbogen på iforms hjemmeside (der findes også en app), hvor man skriver sine måltider ind med råvarer, produkter osv. i de mængder man spiser i måltiderne over hele dagen. Der kan også indtastes motion og man kan selv indstille hvor meget man ca. vil tabe om ugen, hvor kostdagbogen så regner ud, hvor mange kcal man ca. må spise pr. dag. Man kan prøve kostdagbogen gratis i 5 dage og herefter koster det så f.eks. 39 kr. om mdr. Jeg bliver ofte overrasket over hvor meget jeg kan spise, f.eks. til morgenmad uden at overstige kalorieforbruget for måltidet.  Min sene morgenmad idag bestod fx. af café latte (instant caffe med opskummet skummetmælk ca o,5 dl), 2 dl cheasy a38, knap 1 dl grov müsli, 2 knækbrød med 2 skiver ost (osten er rest fra jul og ikke den jeg normalt spiser).
 
 

 
Hvilke gode råd og tips bruger I andre? 

3 kommentarer:

 1. God idé med Endomondo, det vil jeg også prøve og se om det kan motivere mig ; )

  SvarSlet
 2. Bare jeg kunne blive glad for at løbe, men det siger mig absolut ingenting, så det er ikke det jeg skal satse på. Mht. kost har jeg haft brugt madlog (betalingsside på nettet) - jeg har PCO og skal derfor helst have styr på at jeg får nok protein og ikke får meget kulhydrat og det er nemt på den side.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 3. Kæmpe cadeau skal lyde herfra! Og sikke en fin lille blog du har - her er hyggeligt og fine billeder!

  SvarSlet

Jeg elsker kommentarer - har du noget på hjertet, så skriv endelig :)