tirsdag den 8. januar 2013

Æggekage i ovn

 
Vi har fået en ny yndlingsret herhjemme, som tilmed også er nem og sund. Æggekage bagt i ovn, med rugbrød, bacon og purløg til. Det smager super lækkert og bliver endnu bedre end en æggekage på panden. Jeg vil gerne dele opskriften med jer, som jeg har lavet den idag:
 
-Grøntsager hakkes - fx. peberfrugt, champignon, cherrytomat og rødløg.
-Kartofler skæres i tern og svitses på panden, evt. sammen med rødløg.
-1,5 dl skummetmælk piskes sammen med 1,5 dl mel.
-4 æg piskes i, sammen med salt og peber
-Grøntsager tilsættes æggemassen og røres rundt
-Skinkestrimler tilsættes
-Ovnfast fad smørres med magarine eller olie, og æggemassen med grønt og kød hældes heri
-Læg evt. løgringe eller tomatskiver ovenpå
Æggekagen bages ved 180 grader i ca. 35-45 min. indtil æggemassen er stivnet og den er gylden. Servér med rugbrød (evt. ristet) og bacon (kan undlades eller erstattes med kalkunbacon), samt drysses med purløg.

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det er virkelig guf, ikke sidste gang vi får det herhjemme! :)

      Slet
  2. Tror da lige jeg fik inspiration til aftensmaden herhjemme i morgen eller en dag i vinterferien :)
    Hilsen
    // CUPCAKE-STYLISTEN //

    SvarSlet
  3. Sikke en god opskrift - den må jeg prøve af :-) og sikke en fin blog du har! :-)

    SvarSlet

Jeg elsker kommentarer - har du noget på hjertet, så skriv endelig :)